Przepisy

Śliwki pod kardamonową kruszonką

Pyszny pomysł na jesienne śniadanko, kiedy macie kilka śliwek, które są już trochę „po przejściach”.

Ten oraz wiele innych przepisów znajdziecie w moim darmowym jesiennym ebooku śniadaniowym.

Więcej o ebooku możecie przeczytać tutaj https://juliafiedler.pl/blog/darmowy-ebook-jesienne-sniadania/

Składniki na 1 porcję:

4 łyżki płatków owsianych

1 łyżka masła lub oleju kokosowego

1 łyżeczka ksylitolu

Szczypta kardamonu

Szczypta cynamonu

3 średnie śliwki

1 opakowanie skyru naturalnego lub jogurtu sojowego

1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego

Przygotowanie:

1. W misce zagnieść płatki owsiane, masło, ksylitol i przyprawy na kruszonkę.

2. Śliwki pokroić w kostkę i włożyć do kokilki.

3. Na śliwki nałożyć kruszonkę. Piec około 15 minut w 180℃ do zarumienienia kruszonki.

4. Skyr wymiesząć z miodem. Po upieczeniu, śliwki podawać ze skyrem.

Całość ma tylko 432 kcal i aż 23,5 g białka 😉

Macie już jesiennego ebooka? Który przepis wypróbujecie jako pierwszy? 🤔

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *